Kurssit

Sámi Duodji ry:n keskeisiin tehtäviin kuuluu saamenkäsityön, duodjin, neuvonta ja koulutus. Yhdistys on perustamisestaan lähtien järjestänyt saamenkäsityön kursseja ja työpajoja ympäri Saamenmaata.

Kursseilla ja työpajoissa noudatetaan yleisiä koronaturvallisuusohjeita ja huolehditaan hyvästä käsien ja työvälineiden hygieniasta. Kursseilla on maskisuositus ja mukaan osallistutaan vain terveinä.

Tulevat kurssit

Kolttaraanun kudontakurssi, Ivalo.

Leader Pohjoisin Lapin rahoittama Jutaava Duodjibussi -hanke järjestää kolttaraanun kudontakurssin Ivalossa.

Kurssilla kudotaan perinteinen kolttaraanu pystykangaspuilla. Kurssin pajamaksu on 20€, jonka lisäksi kurssilainen kustantaa työnsä materiaalikulut. Kurssi alkaa 17.10. ja kestää vuoden loppuun asti.

Kurssin ohjaajana Aune Mettäpuro. Lisätietoa kurssista ja ilmoittautumiset: rauna.vieltojarvi@samiduodji.com ja 0406613035.

Nahkavyön ja laavulouteenompelukurssi, Ivalo.

Leader Pohjoisin Lapin rahoittama Jutaava Duodjibussi-hanke järjestää nahkavyön ja laavulouteen ompelukurssin Ivalossa 18.10 ja 23-25.10.

Kurssilla ommellaan osallistujien suunnittelemia nahkavöitä ja perinteisiä laavulouteita. Kurssin pajamaksu on 20€, jonka lisäksi kurssilainen kustantaa työnsä materiaalit.

Kurssin ohjaajana Maire Saijets. Lisätietoa kurssista ja ilmoittautumiset: rauna.vieltojarvi@samiduodji.com ja 0406613035.

Villahuivin kudontakurssi, Ivalo.

Leader Pohjoisin Lapin rahoittama Jutaava Duodjibussi-hanke järjestää villahuivin kudontakurssin Ivalossa 10.10-19.12.

Kurssilla rakennetaan ja kudotaan kurssilaisten suunnittelemia villahuiveja. Kurssi sisältää itsenäistä työskentelyä. Kurssin pajamaksu on 20€, jonka lisäksi kurssilainen kustantaa oman työnsä materiaalikulut.

Kurssin ohjaajana Rauna Vieltojärvi.

Lisätietoa kurssista ja ilmoittautumiset: rauna.vieltojarvi@samiduodji.com ja 0406613035.